Növényeinket tartsuk a szabadba és gondoskodjunk a megfelelő táp és víz utánpótlásról.

 

Az Ön kosara üres.

Kumquat

Kumquat (Citrus Fortunella margarita):

Az első pillantásra a citrusfélék családjába tartozó gyümölcs valójában csak rokona a citrusoknak, igazából a Fortunella nemzetség legismertebb képviselője. A kumkvat neve a kínai kantoni kam kwat kifejezésből ered, nevezik kamkvatnak, törpe mandarinnak, gyakran kumquatnak írva találkozhatunk vele. A tojás alakú gyümölcs 2-3 cm nagyságú, héja hat apró gerezdet rejt. Vékony héja ehető, sőt sokkal édesebb, mint az alatta megbújó gyümölcshús. Első alkalommal nyersen érdemes kipróbálni, Ázsiában azonban rengeteg verzióban készítik. Leginkább nyersen, gyümölcsként fogyasztják, esetleg karikára vágva gyümölcssalátába teszik. Gyakran kandírozzák, vagy kompótnak főzik be. A fűszerekkel édes-savanyú módon eltett kumkvat éppolyan kedvelt, mint a mártás, melyet mézzel, narancslével, sóval és vajjal főznek belőle. Kiváló kísérője lehet az alkoholban eltett kumkvat a kacsahúsos ételeknek, sajtoknak, fagylaltoknak. 



A citrusokról Növények Kontakt
SZTENDERD NÖVÉNYEK
Citrus műtrágya Narancs Kumquat Clementin Kucle Citrom Calamondin Grapefruit
 
SPECIÁLIS NÖVÉNYEK
Citrus Australasica Micr. Limetta Rossa (Vörös Lime) Citrus Calamondin Variegato Citrus Sinensis Variegata Kaffir Lime