Tegyük ki növényeinket a szabadba. Végezzük el a szükséges metszéseket illetve trágyázást, műtrágyázást is megkezdhetjük.

 

Az Ön kosara üres.

Kumquat

Kumquat (Citrus Fortunella margarita):

Az első pillantásra a citrusfélék családjába tartozó gyümölcs valójában csak rokona a citrusoknak, igazából a Fortunella nemzetség legismertebb képviselője. A kumkvat neve a kínai kantoni kam kwat kifejezésből ered, nevezik kamkvatnak, törpe mandarinnak, gyakran kumquatnak írva találkozhatunk vele. A tojás alakú gyümölcs 2-3 cm nagyságú, héja hat apró gerezdet rejt. Vékony héja ehető, sőt sokkal édesebb, mint az alatta megbújó gyümölcshús. Első alkalommal nyersen érdemes kipróbálni, Ázsiában azonban rengeteg verzióban készítik. Leginkább nyersen, gyümölcsként fogyasztják, esetleg karikára vágva gyümölcssalátába teszik. Gyakran kandírozzák, vagy kompótnak főzik be. A fűszerekkel édes-savanyú módon eltett kumkvat éppolyan kedvelt, mint a mártás, melyet mézzel, narancslével, sóval és vajjal főznek belőle. Kiváló kísérője lehet az alkoholban eltett kumkvat a kacsahúsos ételeknek, sajtoknak, fagylaltoknak. 



A citrusokról Növények Kontakt
SZTENDERD NÖVÉNYEK
Citrom Narancs Pursha Bonsai Citrom Calamondin Kumquat Citrus műtrágya Mandarin Bergamot Lime Clementin Grapefruit Kucle
 
SPECIÁLIS NÖVÉNYEK
Citrus Papuana Limetta Rossa (Vörös Lime) Citrus Limone Variegato Citrus myrtyfolia Chinotto Citrus Australasica Micr. Fortunella Obvata Olajfa Citrus limon Carrubaro Citrus Meyerii Citrus Medica (cedro) Citrus Satsuma Miyagawa Buddha keze Citrus Calamondin Variegato Citrus Sinensis Variegata Kumquat Japonica Tondo Citrus Cleopatra Mandarin Citrus Limequat