Tegyük ki növényeinket a szabadba. Végezzük el a szükséges metszéseket illetve trágyázást, műtrágyázást is megkezdhetjük.

 

Az Ön kosara üres.

Kumquat

Kumquat (Citrus Fortunella margarita):

Az első pillantásra a citrusfélék családjába tartozó gyümölcs valójában csak rokona a citrusoknak, igazából a Fortunella nemzetség legismertebb képviselője. A kumkvat neve a kínai kantoni kam kwat kifejezésből ered, nevezik kamkvatnak, törpe mandarinnak, gyakran kumquatnak írva találkozhatunk vele. A tojás alakú gyümölcs 2-3 cm nagyságú, héja hat apró gerezdet rejt. Vékony héja ehető, sőt sokkal édesebb, mint az alatta megbújó gyümölcshús. Első alkalommal nyersen érdemes kipróbálni, Ázsiában azonban rengeteg verzióban készítik. Leginkább nyersen, gyümölcsként fogyasztják, esetleg karikára vágva gyümölcssalátába teszik. Gyakran kandírozzák, vagy kompótnak főzik be. A fűszerekkel édes-savanyú módon eltett kumkvat éppolyan kedvelt, mint a mártás, melyet mézzel, narancslével, sóval és vajjal főznek belőle. Kiváló kísérője lehet az alkoholban eltett kumkvat a kacsahúsos ételeknek, sajtoknak, fagylaltoknak. 



A citrusokról Növények Kontakt
SZTENDERD NÖVÉNYEK
Citrus műtrágya Citrom Bergamot Bonsai Citrom Narancs Kucle Mandarin Lime Clementin Grapefruit
 
SPECIÁLIS NÖVÉNYEK
Kumquat Japonica Tondo Olajfa Citrus Australasica Micr. Citrus Limone Rosso (Vörös Citrom) Citrus Calamondin Variegato Limetta Rossa (Vörös Lime) Citrus Limone Variegato Citrus myrtyfolia Chinotto Fortunella Obvata Citrus Cleopatra Mandarin Citrus limon Carrubaro Citrus Meyerii Citrus Papuana Citrus Medica (cedro) Citrus Satsuma Miyagawa Buddha keze Citrus Sinensis Variegata